Презентація книги“ЕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ. Пам’яті К. Е. Гриневича» (15 квітня 2021 р.)

 

Кафедра на facebook

euharistirion

15 квітня 2021 року о 15-00 в рамках Десятого Ювілейного Фестивалю грецької культури у Харкові, який присвячується 200-річчю Грецької Революції, відбудеться онлайнпрезентація книги “ЕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ. Пам’яті К. Е. Гриневича» (З ВДЯЧНІСТЮ. Пам’яті К. Е. Гриневича»).

Книгу видано громадською організацією «Харківське міське товариство греків «Геліос» спільно із Харківським національним університетом імені В. Н. Каразіна.

Збірка надрукована за офіційної підтримки Харківської міської ради.

Книга присвячена 130-річчю від дня народження видатного історика та археолога, професора Костянтина Едуардовича Гриневича. Вона складається з трьох частин.

Перша частина містить статтю істориків Каразінського університету С. В. Дьячкова та О. А. Ручинської «Константин Эдуардович Гриневич (1891–1970). Страницы биографии», де зібрані нариси про менш висвітлені раніше життєві обставини та науково-дослідницьку діяльність вченого. Стаття була вперше надрукована у щорічнику «Древности» (2016, вип. 14). У збірнику вона подається у скороченому вигляді та з редакторськими правками.

Друга частина збірника містить репринтні видання двох праць К. Е. Гриневича. Перша – «По Элладе» – була написана студентом К. Гриневичем після подорожі Грецією в 1913 році, надрукована в «Сборнике Харьковского историко-филологического общества» в 1914 році (т. 21: Сборник статей в честь В. П. Бузескула) та окремим відбитком і з того часу не перевидавалася. Друга праця – «Сто лет Херсонесских раскопок (1827–1927)» – утворювалася вченим, коли він обіймав посаду директора Херсонеського археологічного музею і під його керівництвом здійснювалися розкопки у Херсонесі. Книга була видана у Севастополі у 1927 році і також не перевидавалася.

У третій частині збірника вміщено біобібліографію К. Е. Гриневича, де надаються хронологічна канва життя та діяльності вченого, список його праць, література про нього та іменний покажчик до бібліографії.

Презентацію книги проводять науковці Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна: декан історичного факультету, кандидат історичних наук, доцентЛитовченко С. Д.; кандидат історичних наук, доцент кафедри історії давнього світу та середніх віківРучинська О А.; кандидат історичних наук, доцент Дьячков С В.; директор Центральної наукової бібліотеки Каразінського університету Журавльова І. К.

Презентація відбудеться у режимі онлайн на платформі ZOOМ.

Підключитися до презентації можна за посиланням:

https://zoom.us/j/2854072129?pwd=b1Y2OWczK2xybXgwenpGMmNraFFkQT09
Ідентифікатор презентації:285 407 2129

Код доступу:111169

 

Довідки за телефонами: 066-735-83-45 та 0-97-429-61-70

Comments are closed

Sorry, but you cannot leave a comment for this post.